Bài tập tiếng anh lớp 6 unit 7 có đáp án

Tiếng Anh Unit 7 lớp 6: Television

bài tập tiếng Anh lớp 6 Thí điểm Unit 7: Television bao gồm đáp án bao gồm bên trên edquebecor.com góp những em học viên lớp 6 ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp giờ đồng hồ Anh trung tâm Unit 7 tác dụng. Sau phía trên mời thầy cô với những em vào xem thêm.

A. PHONETICS

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined.

1.

A. leather

B. that

C. theatre

D. then

2.

A. nothing

B. gather

C. method

D. death

3.

A. something

B. brother

C. them

D. weather

4.

A. those

B. there

C. thank

D. without

5.

A. southern

B. south

C. thick

D. athlete

6.

A. healthy

B. northern

C. thirsty

D. mouth

7.

A. this

B. these

C. them

D. earth

8.

A. this

B. feather

C. smooth

D. south

9.

A. think

B. month

C. everything

D. clothing


Đáp án:

1 - C 2 - B 3 - A 4 - C
5 - A 6 - B 7 - D 8 - D; 9 - D

Question II. Find the word which has different sound in the part underlined.

1. A. thirsty B. throw C. theme D. there
2. A.breathe B. fourth C. tooth D. warmth
3. A. then B. thing C. them D. their
4. A. birthday B. mouthful C. although D. worth
5. A. everything B. rhythm C. healthy D. nothing

Đáp án:

1 - D 2 - A 3 - B 4 - C 5 - B

Question III. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. the B. there C. think D. they
2. A. earth B. feather C. theater D. thanks
3. A. when B. where C. detective D. best
4. A. clumsy B. cute C. just D. but
5. A. thirty B. them C. both D. theme

Đáp án:

1 - C 2 - B 3 - C 4 - B 5 - B

B. VOCABULARY AND GRAMMAR.

Question I. Find the word that doesn’t belong to the group.


1. A. when B. why C. often D. where
2. A. television B. channel C. programme D. weather
3. A. Britain B. Ha Noi C. Finland D. Japan
4. A. but B. because C. and D. what
5. A. weatherman B. actor C. writer D. newsreader

Đáp án: 1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - D; 5 - C

Question II. Choose the correct answer :

1. My brother likes watching TV …………. I like going out with my friends.

A. and

B. but

C. or

D. so

2. My father ……………………… a oto to lớn work every day.

A. drive

B. lớn drive

C. driving

D. drives

3. ………….. do you take morning exercises?- Because it is good for my health.

A. what

B. when

C. why

D. where

4. ……………………..… apples vì chưng you want lớn buy?

A. How often

B. How far

C. How much

D. How many

5. Do you know……………… Hoa is? – She is at school now.

A. which

B. who

C. where

D. what

6. ………….. vì you play football?– Because I like it.

A. why

B. which

C. where

D. what

7. …………….. bởi vì you go lớn school?I go khổng lồ school by bike.

A. How

B. what

C. when

D. where

8. My brother used to lớn go work ………………………. bike.

A. by

B. to

C. on

D. in

9. I …………..…………. to lớn school on foot.

A. go

B. to go

C. going

D. goes

10. I lượt thích watching TV, ………………. I watch it in my không lấy phí time.

A. so

B. when


C. but

D. or

11. …………. Do you brush your teeth?- Twice a day.

A. how often

B. how far

C. how many

D. how much

12. I want khổng lồ work in television industry, …………. I am working hard.

A. because

B. although

C. so

D. and

13. Children like watching ………………….

A. cartoon.

B. weather

C. news

D. horror.

14. …….. are you so late?

A. what

B. where

C. why

D. How

15. …………. Are you talking to? - Nam

A. who

B. when

C. what

D. How

Đáp án:

1 - B 2 - D 3 - C 4 - D 5 - C
6 - A 7 - A 8 - A 9 - A 10 - A
11 - A 12 - C 13 - A 14 - C 15 - A

Question III. Put the correct verbs in the brackets.

1. Every morning, Lindomain authority (get)……......up at 6.She (have) ………………………breakfast at 6:10

After breakfast, she (brush) ………………...her teeth. She (go) ……..lớn school at 6:30.

She (have) ……………………………..…lunch at 11:30 at school.

2. We (watch)…………….T.V every morning.

3. I (do)……………………my homework every afternoon.

4. Mai và Lan (play)………………….games after school.

5. Vy (listen)………………lớn music every night.

6. Where (be)………………..your father now?

He (read) …………………………………..a newspaper.

7. What …….you (do)………….…………? I (be)…………………….a student.

8. Where ………….you (go)……………….now?

I (go) ………………………….…khổng lồ the market.

9. She is cooking & we (do)……………………..the housework.

10. He isn`t in the room.He (play) ………………………………..in the garden.

11. Look!The birds (fly) ………………………………….…………….

12. I (go)………….lớn school by bus every day , but today I (go) …………..lớn school by bike.

13. Listen!Mai (sing) ………………………….

14. They (play)…………………volleyball every afternoon.

They (play) ……………………volleyball now.


15. Mai (brush)…………..her teeth every morning. She (brush) ……………………her teeth now.

16. Listen!Lan (play) ……………………….the piano.

17. Mai (be)………………….tired now.

18. It is 6:00 p.m.Mary is at trang chủ. She (have) ……………….. dinner with her family around six o’clock

19. Where is your father?He is upstair. He (watch) …………………….……T.V

He always (watch) ………………………..T.V at night.

trăng tròn. Our teacher (live)………………..on Quang Trung street.

21. Bao & Mai (do)…………………the housework now.

22. What ………your mother (do)…….? She is cooking.

23. How …………you (go)……………khổng lồ school every day?

24. Nam (go)……………..to lớn work by car every day but today he (take) ………………….…a bus.

25. Where ……………..your father (work)……..? In the hospital.

26. Look!The teacher (come) ………………………

27. She is very clever.She (speak) …………………….….4 languagues.

28. Steve sầu (smoke)………………….10 cigarettes a day.

29. We usually (have)……………………dinner at 7: 00

30. Anne (wash)………………….her hair twice a week

31. Jane (teach)…………………English to children.

32. You (meet)………………….a lot of people.

33. He often (go)………………………….khổng lồ the cinema.

34. Food (cost)………………………………………a lot of money.

35. Listen!Somebody toàn thân (sing) ……………………………

36. She is tired.She (want) ………………….khổng lồ go trang chủ now.

37. How often ……you (read)……………a newspaper?

38. “Excuse me, but you (sit)…in my place” “Oh , I am sorry”

39.“I am sorry“ I (not understand)… Please speak slowly.

40. What time …...........she (finish)……………work every day?

Đáp án:

1 - gets - has - brushes - goes - has 2 - watch 3 - do 4 - are playing
5 - listens 6 - is - is reading 7 - vị ... bởi - am 8 - are... going - are going
9 - are doing 10 - is playing 11 - are flying 12 - go - go
13 - is singing 14 - play - are playing 15 - brushes - is brushing 16 - is playing
17 - is 18 - has 19 - is watching - watches đôi mươi - lives
21 - are doing 22 - is ... doing 23 - do ... go 24 - goes - takes
25 - does .. work 26 - is coming 27 - speaks 28 - smokes
29 - have 30 - washes 31 - teaches 32 - meet
33 - goes 34 - cost 35 - is singing 36 - wants
37 - vị you read 38 - sit 39 - don"t understand 40 - does ... finish

Question IV. Complete the following sentences, using the question words: What, Where, How many, How much, How far, How long, How old, Whose, Who, Why

1. __________ does his mother do? – She is a nurse.

2. __________ bởi you live? – At 13 Le Duan Street.

3. ___________ don’t you write your excercises? – Because they are so difficult.

4. __________ bởi you go lớn school with? - My best friend, Tuan.

5. ________________ foreign languages vày you speak? – Two.

6. __________ are those fashionable hats? – 100.000 dong.

7. ___________ is your grandmother? – She is 90 years old.

8. __________ is it from your house to school? – 5 kilometers.

9. ___________ does it take you to school? – 15 minutes.

10. __________ bag is that? – It’s Lan’s bag.

Đáp án:

1 - What 2 - Where 3 - Why 4 - Who 5 - How many
6 - How much 7 - How old 8 - How far 9 - How long 10 - Whose

Question V. Read & answer the questions.

Television enables us lớn see things in distant places. It is indeed one of the most wonderful things that man has ever invented.

Television not only entertains people but also teaches people a variety of important things. Through this wonderful invention we learn about people và events thousands of miles away. Pictures taken in all parts of the world are also shown on television for entertainment as well as for instruction. Short films based on popular stories are often shown which entertain millions of people all over the world.

In some countries television is used lớn teach pupils & students many useful lessons. Students who cannot go to lớn school because of transport or other problems are taught all their lessons at trang chủ through television.

As television appeals to the eye instead of the ear, people enjoy watching more than listening to lớn the radio. Listening requires knowledge of many things, but what we see with our eyes explains that itself.

For all these reasons, there is no doubt that television will continue lớn be popular for a long time.

1. What is television considered as?

__________________________________________________________________.

2. What vị we learn through television?

__________________________________________________________________.

3. What vày people prefer, watching or listening?

__________________________________________________________________.

4. How can students obtain knowledge if they cannot go lớn school?

__________________________________________________________________.

5. What is the difference between listening & watching?

__________________________________________________________________.


Read again và complete the sentences.

1. Television allows us to see things in ___________ places.

2. Television shows pictures taken in all parts of the world for the purpose of ___________ và ___________.

3. Millions of people around the world are ___________ by films based on famous stories.

4. Television appeals to lớn the eye while ___________ appeals to the ear.

5. It is easy to understvà knowledge on TV as what people see can ___________ itself.

6. There is no doubt that television will keep being ___________ for a long time.

Đáp án

1 - It is considered lớn be one of the most wonderful things that man has ever invented.

2 - We learn about people và events thousands of miles away.

3 - They prefer watching.

4 - They are taught all their lessons at trang chính through television.

5 - Listening requires knowledge of many things, but what we see with our eyes explains that itself. 

Read again and complete the sentences.

1. distant

2. entertainment; instruction

3. entertained

4. radio

5. explain

6. popular

Trên đây là Đề ôn tập giờ Anh 6 Unit 7 thử nghiệm kèm lời giải. Mời bạn đọc bài viết liên quan các tài liệu học tập giỏi Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến đường Tiếng Anh 6, Đề thi học tập kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật thường xuyên trên edquebecor.com.


Bên cạnh bài toán hệ trọng với edquebecor.com qua fanpage facebook edquebecor.com, mời bạn đọc tđam mê gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group bên trên facebook: Tiếng Anh THCS.