Bai tap tieng anh lop 10 unit 9 co dap an

các bài luyện tập tiếng Anh Unit 9 lớp 10 Undersea World có đáp án

bài tập tiếng Anh 10 Unit 9: Undersea World bao gồm đáp án là tài liệu ôn tập cực kì hữu dụng giành cho những em học sinh củng núm với trau củ dồi kiến thức và kỹ năng qua từng bài học kinh nghiệm một giải pháp công dụng. Sau phía trên mời các em thuộc làm bài xích nhé!

I. Phonetics:

A. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest:

1. a. dear   b. clear   c. year   d. bear 2. a. here   b. where c. wear   d. pair 3. a. floo r  b. poo r  c. usua lly  d. casua l 4. a. jea lous  b. wea ther c. hea vy d. idea l 5. a. four   b. pour   c. tour   d. cour se

B. Choose the word whose main găng tay is placed differently from the others:


6. a. maintain b. marine  c. challenge d. device 7. a. investigate  b. information  c. submarine d. independent 8. a. organism b. environment c. temperature d. satellite 9. a. carnivore  b. entrapment  c. technology  d. Atlantic 10. a. secret b. ocean c. migrate  d. herbicide

II. Choose the best answer:

11. She needs a change. She ............ go away for a few days

a. may

b. might

c. should

d. could

12. The sea is polluted, which ................... sea plants & animals.

a. dangers

b. dangerous

c. dangerously

d. endangers

13. He laughed to hide his ....................

a. nerve

b. nervous

c. nervously

d. nervousness

14. The ........................... of the environment is one of the most serious challenges we face.

a. destruct

b. destruction

c. destructive

d. destructively

15. The life ................. of sperm whale can be up lớn seventy years.


a. period

b. length

c. distance

d. span

16. Many dolphins can dive khổng lồ .................................................. of 200 meters.

a. depth

b. height

c. low

d. tall

17. The police have sầu completed their ........................................... to lớn the accident.

a. investigation

b. investigate

c. investigatory

d. investigator

18. This book will provide you ................ all the information you need.

a. for

b. of

c. with

d. x (nothing)

19. Whales feed on krill .

a. tiny shellfish

b. small fish

c. sea plants

d. small animals

20. Sperm whale population is at risk due lớn hunting.

a. in extinction

b. in danger

c. on the decrease

d. in fewness

21. What would Tom bởi if he ......................... the truth?

a. would know

b. has know

c. knows

d. knew

22. You....................Mark. You know it"s a secret.

a. should tell

b. shouldn"t tell

c. couldn"t tell

d. might tell

23. "Would you lượt thích some cake?" "No, thanks. If I ............ cake, I....................fat."

a. ate/ will get

b. ate/ would get

c. mould eat/ could get

d. am eating/ will get

24. She"s been studying hard for the exam, so she.................to lớn pass.

a. should

b. ought

c. had better

d. must

25. If I weren"t working for an accounting firm, I....................in a bank.


a. work

b. will work

c. have worked

d. would be working

III. Find out one mistake from the underlined parts in the sentences below:

26. If you sold your (A) house, you didn"t (B) get much (C) money for it (D) .

27. The (A) government should done (B) more to help (C) homeless (D) people.

28. What would you bởi vì (A) if you have sầu (B) chance to travel (C) in the submarine (D) ?

29. Do (A) you think (B) I should (C) apply to (D) this job?

30. If modern công nghệ (A) didn"t exist (B) , we will (C) never have sầu these (D) precious pictures.

IV. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same:

1. She doesn"t have a bicycle, so she has to walk lớn school.

If ...................................................................................................

2. They don"t behave sầu themselves, so their parents are not happy about that.

If .....................................................................................................

3. I am not a rich businessman & I can"t afford lớn buy an expensive oto.

Were .............................................................................................

4. My parents bởi not allow me to go, so I have sầu to lớn stay at trang chính.

I wouldn"t .........................................................................................

5. She doesn"t pay attention to her cooking so the food is horrible.

If .....................................................................................................

6. Because he wastes so much time in games, he doesn"t make a good progress in his study.


Unless .................................................................................................

7. Lan is not happy because she doesn"t speak English as well as you bởi vì.

If ..........................................................................................................

8. He often stays up late to lớn watch football matches, so he feels very tired.

Unless ..................................................................................................

9. Because he doesn"t drive sầu carefully, he has many accidents.

He ..........................................................................................................

10. My uncle doesn"t know how khổng lồ drive, so he doesn"t buy a oto.

If ..........................................................................................................

V. READING

A. Read the passage carefully, then choose the correct answer - a, b, c, or d:

Most people are afraid of sharks, but they usually vày not know much about them. For example, there are about 350 species of sharks that live in oceans over the world. All of the sharks are carnivores, but most of them don"t attachồng people. Some sharks are very small - the smallest shark is about 6 inches long - about as long as your hand. But some sharks are very large. The largest species of sharks may be 60 feet long and weigh 15 tons. Unlike many other kinds of fish, sharks do not have bone. Their bodies are made up of a kind of tough White flexible material (called cartilage). Sharks bởi vì not have ears. However, they "hear" sounds and movements in the wade. Any sound or movement makes the water vibrates. Sharks can feel these vibrations and they help the sharks find food. Sharks use their large eyes khổng lồ find food, too. Most sharks see best in low light. They often hunt for food at dawn. in the evening, or in the middle of the night.

Nowadays scientists want to learn more about sharks for several reasons. For example, cancer is comtháng in many animals, including, people. However. it is rare in sharks. Scientists want khổng lồ find out why sharks almost never get cancer. Maybe this information can help people prsự kiện cancer too.


1. According to lớn the passage, sharks.........................

a. are big mammals. b. usually live in warm water.

c. are meat eaters. d. always attaông xã humans.

2. How long is a smallest shark?

a. About 6 centimeters b. As long as a hand

c. As one"s long hand d. About 1,5 meters

3. The word "they" in line 11 refers to..........................

a. sharks b. sounds c. vibrations d. movements

4. Sharks can hunt for food at night because .............................

a. they "hear" more clearly at night. b. their eyes are large.

c. they feel vibrations in the water. d. they see well in the dark.

5. Which of the following is not true?

a. Large sharks can weigh up to lớn 15,000 kg. b. Sharks" bodies are made up of cartilage.

c. Sharks can find their food by feeling vibrations. d. Sharks often attaông chồng people.

6. It can be inferred from the last paragraph that ...............................

a. sharks are being studied.

b. the cancer risk among muốn animals is found lớn be higher.

c. scientists are given permission to catch sharks for their studies.

d. information about sharks help people cure cancer.

B. Choose the correct option a, b, c or d to lớn complete this, passage:

Dolphins are known as cetaceans or marine (1)................they breathe air, they are warm-blood, & they bear live sầu young ones called (2) ................

The form size of dolphins very greatly. The smallest dolphins is just about 50 kg in weight và 1.2 meters in length (3) ................. the largest one can weigh up khổng lồ 8.200 kilogam & is 10 meters long.

Dolphins are sociable creatures. They swim together in group known as (4) ..............They show great ability in the water và you can often (5)........................ them playing (6).............. ships. Dolphins are interested in humans and often rescue people in the sea (7)...............are in danger. They are intelligent creatures và make sounds lớn (8)................with each other. Scientists have studied dolphins (9) ................many years and are now looking inlớn the possibility of dolphins (10)............able lớn carry out tasks under the sea.

1. a. fish b. creatures c. mammals d. life

2. a. babies b. calves c. young d. diets

3. a. when b. as c. while d. since

4. a. currents b. flocks c. herds d. schools

5. a. look down b. come across c. run after d. go by

6. a. around b. on c. in d. next

7. a. which b. they c. when d. who

8. a. talk b. tương tác c. communicate d. connect

9. a. in b. since c. for d. during

10. a. be b. being c. are d. that are

ĐÁP.. ÁN

I. Phonetics:

A. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest:


1 - d; 2 - a; 3 - a; 4 - d; 5 - c; 

B. Choose the word whose main stress is placed differently from the others:

6 - c; 7 - a; 8 - b; 9 - a; 10 - c; 

II. Choose the best answer:

11 - c; 12 - d; 13 - d; 14 - d; 15 - d; 

16 - a; 17 - a; 18 - c; 19 - a; đôi mươi - b; 

21 - d; 22 - b; 23 - b; 24 - b; 25 - d; 

III. Find out one mistake from the underlined parts in the sentences below:

26 - b; 27 - b; 28 - b; 29 - d; 30 - c; 

IV. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same:

1 - If she had a bicycle, she would not have to walk to lớn school.

2 - If they behaved themselves well, their parents would be happy about that.

3 - Were I a rich businessman, I could afford to buy an expensive car.

4 - If I wouldn’t have sầu khổng lồ stay at home If my parents allowed me lớn go.

5 - If She paid attention to her cooking, the food wouldn’t be horrible.

6 - Unless he wasted so much time in games, he would make a good progress in his study.

7 - If Lan spoke English as well as you do, she would be happy.

8 - Unless he often stayed up late to watch football matches, he wouldn’t feel very tired.

9 - He wouldn’t have many accidents If he drove sầu carefully.

10 - If My uncle knew how khổng lồ drive, he would buy a car.

V. READING

A. Read the passage carefully, then choose the correct answer - a, b, c, or d:

1 - c; 2 - b; 3 - c; 4 - d; 5 - d; 6 - a; 

B. Choose the correct option a, b, c or d lớn complete this, passage:

1 - c; 2 - b; 3 - c; 4 - d; 5 - b;

6 - a; 7 - d; 8 - c; 9 - c; 10 - b; 

Trên đấy là các bài luyện tập giờ Anh Unit 9 lớp 10 Undersea World có câu trả lời. Mời bạn đọc đọc thêm những tư liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học giỏi Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học tập kì 2 lớp 10, các bài luyện tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực đường,....được update thường xuyên bên trên edquebecor.com.


Để sẵn sàng giỏi đến năm học tập 2020 - 2021 sắp tới đây, mời quý thầy cô, những bậc prúc huynh với những em học sinh tđắm say gia nhóm Facebook: Tài liệu học hành lớp 10 để bài viết liên quan nhiều tư liệu những môn học tập khác biệt.